Redaktørernes Døgn Radio24syv

Sinopse

Redaktørernes Døgn er Danmarks førende konference målrettet redaktionelle ledere i den danske mediebranche.

Episódios

 • DRs nyhedsdirektør stiller spørgsmålet Er en god historie en dårlig historie?

  DRs nyhedsdirektør stiller spørgsmålet "Er en god historie en dårlig historie?"

  09/05/2012 Duração: 37min

  “Er en god historie en dårlig historie? Og hvad er konsekvensen af vores kollektive opfattelse af, at rigtig journalistik ser verden gennem et filter af konflikt, dramatik, skurke og ofre? Hvad betyder det for demokrati, rekruttering til politik og for danskernes anstrengte forhold til den traditionelle presse? DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har sat sig i spidsen for et opgør med tablodiseringen af nyhedsjournalistikken med introduktionen af nyhedskriterier konstruktive nyheder. Det piller ved den journalistiske selvforståelse og sætter fokus på en kriseramt presses nøglespørgsmål: Hvad er meningen, og er vi egentlig til gavn for det samfund, vi er sat i verden for at tjene?”

 • Henrik Keith Hansen giver en personlig beretning

  Henrik Keith Hansen giver en personlig beretning

  09/05/2012 Duração: 36min

  Journalistik i konflikt – spiller medierne overhovedet nogen rolle? International Media Support, IMS, har i en årrække arbejdet med at understøtte opbygning af uafhængige medier og journalistik i konfliktfyldte dele af verden, hvor fri presse har svære kår. Programme manager og journalist Henrik Keith Hansen giver gennem en personlig beretning et indblik i hvordan mediernes rolle er i en post-revolutionær, post-krigs eller post-konflikt situation med afsæt i bl.a. Libyen.

 • Mark Ørsten præsenterer Forskningsprojektet ‘Troværdighed og etik i dansk...

  Mark Ørsten præsenterer Forskningsprojektet ‘Troværdighed og etik i dansk...

  08/05/2012 Duração: 16min

  Mark Ørsten præsenterer Forskningsprojektet ‘Troværdighed og etik i dansk journalistik’ Borgere og politikere kritiserer netop nu dansk journalistik. Færre journalister skal producere til flere og flere platforme, og resultatet er, at journalistiske historier præges af en faldende kvalitet, fordi journalisterne ikke har tid til at tjekke fakta og tale med kilder. Herhjemme er kravet om troværdighed det første krav, der stilles til journalistikken i DR af DR’s etiske retningslinjer. Forskningsprojektet ‘Troværdighed og etik i dansk journalistik’ har sat sig for at afdække dansk journalistiks tilstand efter to parametre: Kildernes vurdering af de nyhedshistorier, de optræder i samt journalisterne egne vurderinger af tidens etiske udfordringer. Mark Ørsten, leder af journalistuddannelsen på RUC præsenterer de foreløbige resultater af analysen, der ventes endelig færdiggjort til november.

 • Kristian Lund byder velkommen til Redaktørernes Døgn 2012

  Kristian Lund byder velkommen til Redaktørernes Døgn 2012

  08/05/2012 Duração: 05min

  Kristian Lund er formand i Danske Medier og byder her velkommen til Redaktørernes Døgn 2012 på Hotel Svendborg.

 • Frank Aarebrot præsenterer den skandinaviske medieundersøgelse på...

  Frank Aarebrot præsenterer den skandinaviske medieundersøgelse på...

  08/05/2012 Duração: 50min

  Frank Aarebrot er professor i politik ved Universitetet i Bergen, og en af de mest kendte universitetslærere i Norge. I mere end to årtier har han givet mange foredrag og taler om politiske emner – både i Norge og i udlandet. Han er en hyppig deltager i radio-og tv-programmer og er en fast kommentator i medierne. Han har været valg kommentator i både NRK og TV2.

Informações: