Sinopse

DuurzaamBV Radio is hét podcastkanaal over succesvol duurzaam ondernemen. Elke donderdag tussen 16u en 17u live op New Business Radio en daarna in podcasts op DuurzaamBedrijfsleven.nl Presentator John van Schagen spreekt met toonaangevende gasten uit het bedrijfsleven. Schaalbare businesscases, kansrijke innovaties en oplossingen die echt milieurendement opleveren. Zo geven we beslissers in het bedrijfsleven handelingsperspectief. DuurzaamBV is een initiatief van DuurzaamBedrijfsleven Media: For Better Business.

Episódios

 • Marieke van Doorninck over de energietransitie: We hebben een hoop werk te doen

  Marieke van Doorninck over de energietransitie: 'We hebben een hoop werk te doen'

  22/06/2020 Duração: 30min

  Marieke van Doorninck over de energietransitie: 'We hebben een hoop werk te doen' by DuurzaamBedrijfsleven Media

 • Van ASML en IBM naar bomen planten: in gesprek met Bas Fransen van Ecomatcher

  Van ASML en IBM naar bomen planten: in gesprek met Bas Fransen van Ecomatcher

  02/06/2020 Duração: 31min

  Het is dé manier om de klimaatcrisis te keren: bomen planten. Daarom nam Bas Fransen afscheid van de elektrotechniek en begon hij een nieuw bedrijf. EcoMatcher plant wereldwijd bomen en complete bossen en gebruikt technologie om herbebossing transparant te maken. In de ChangeCast van DuurzaamBedrijfsleven legt hij uit hoe hij van bomen planten een verdienmodel maakte.

 • Denker des Vaderlands Daan Roovers: ‘je kan de mens niet definiëren zonder de stad’

  Denker des Vaderlands Daan Roovers: ‘je kan de mens niet definiëren zonder de stad’

  28/05/2020 Duração: 23min

  Denker des Vaderlands Daan Roovers: ‘je kan de mens niet definiëren zonder de stad’ by DuurzaamBedrijfsleven Media

 • Ons voedselsysteem moet op de schop, vindt Jaap Seidell

  Ons voedselsysteem moet op de schop, vindt Jaap Seidell

  12/05/2020 Duração: 33min

  De coronacrisis legt in versnelde mate de problemen in ons voedselsysteem bloot. Producenten zitten met overschotten, terwijl op andere plaatsen juist enorme tekorten ontstaan. Duurzaam, lokaal en gezond voedsel moet veel toegankelijker worden, zegt Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU Amsterdam. En hij weet hoe.

 • Crisis of geen crisis volgens Ed Nijpels is het klimaatbeleid onomkeerbaar

  Crisis of geen crisis; volgens Ed Nijpels is het klimaatbeleid onomkeerbaar

  30/04/2020 Duração: 29min

  Geen crisis, recessie of begrotingstekort kan het Nederlandse klimaatbeleid tegenhouden, stelt Ed Nijpels in de CrisisCast van DuurzaamBedrijfsleven. De voorzitter van het Klimaatberaad ziet juist dat het Klimaatakkoord de werkgelegenheid en de economie een boost kan geven. “Het bedrijfsleven loopt in een aantal opzichten al voorop, er is geen weg meer terug.”

 • Dominee Ad van Nieuwpoort over de coronacrisis: ‘Nu de rat race stopt, is er tijd voor reflectie’

  Dominee Ad van Nieuwpoort over de coronacrisis: ‘Nu de 'rat race' stopt, is er tijd voor reflectie’

  22/04/2020 Duração: 33min

  De coronacrisis heeft een grote impact op de maatschappij. Het leven van veel mensen staat op zijn kop. Dat merkt dominee Ad van Nieuwpoort. In gesprek met Paul van Liempt vertelt hij in deze CrisisCast hoe de coronacrisis ons weer tot het besef brengt dat wij kwetsbaar zijn.

 • Diederik Antvelink over de impact van de coronacrisis op logistiek: Hamsterende mensen en lege wegen

  Diederik Antvelink over de impact van de coronacrisis op logistiek: Hamsterende mensen en lege wegen

  16/04/2020 Duração: 28min

  De coronacrisis heeft een grote impact op de maatschappij. Het leven van veel mensen staat op zijn kop. Zonder dit leed te vergeten, biedt de huidige crisis ook kansen voor verandering. Zo merkte Diederik Antvelink van logistiek dienstverleningsbedrijf NedCargo de impact van hamsterende Nederlanders direct. Hoe gaat het nu met het bedrijf?

 • Duurzame innovatie in de verpakkingsindustrie: Smurfit Kappa deelt oplossingen

  Duurzame innovatie in de verpakkingsindustrie: Smurfit Kappa deelt oplossingen

  19/02/2020 Duração: 24min

  Het begrip 'plastic soep' zal niemand de laatste jaren zijn ontgaan. Het is niet alleen de hoeveelheid afval in de oceanen die groeit, maar ook de maatschappelijke druk om er iets aan te doen. Wat betekent dat voor de verpakkingsindustrie? En nog belangrijker: wat kan die daaraan doen? Die vraag staat centraal in deze podcast van DuurzaamBedrijfsleven. Hét businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen. Mijn naam is Pieter van der Werff en mijn gast van vandaag is marketing & sales director Stefan Terink van Smurfit Kappa.

 • Week van de Circulaire Economie: Arcadis over circulariteit in bouwsector

  Week van de Circulaire Economie: Arcadis over circulariteit in bouwsector

  06/02/2020 Duração: 47min

  In 2050 is de Nederlandse economie circulair. Dat doel heeft het kabinet zichzelf in 2016 gesteld en vastgelegd in het Rijksbrede programma 'Nederland Circulair in 2050'. Dat klinkt mooi, maar hoe komen we daar in een sector als de bouw? Die vraag staat centraal in deze podcast van DuurzaamBedrijfsleven. Het businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen. Mijn naam is Pieter van der Werff en mijn gasten van vandaag zijn duurzaamheidsmanager Yoeri Schenau en duurzaamheidsadviseur Wouter Schik van Arcadis.

 • Duurzame mobiliteit: de doorbraak van de elektrische auto?

  Duurzame mobiliteit: de doorbraak van de elektrische auto?

  06/01/2020 Duração: 32min

  Duurzame mobiliteit: de doorbraak van de elektrische auto? by DuurzaamBedrijfsleven Media

 • Podcast DuurzaamBedrijfsleven met Meinderdjan Botman, Renewi

  Podcast DuurzaamBedrijfsleven met Meinderdjan Botman, Renewi

  10/12/2019 Duração: 34min

  Waarde creëren uit afval in plaats van verbranden of storten. Dat is de missie van Renewi. Hoe doet het waste-to-product bedrijf dat? Die vraag beantwoordt Meinderdjan Botman. Sinds enkele maanden is hij de nieuwe managing director bij Renewi Commercial Waste.

 • Wat Bas Rüter, directeur duurzaamheid bij Rabobank, wil bereiken op de klimaattop in Madrid

  Wat Bas Rüter, directeur duurzaamheid bij Rabobank, wil bereiken op de klimaattop in Madrid

  29/11/2019 Duração: 46min

  Bas Rüter houdt zich als directeur duurzaamheid bij Rabobank al jaren bezig met het thema duurzaamheid. Begin december reist zijn collega Bouke de Vries, in plaats van hem, af naar de klimaattop in Madrid. “Dit is natuurlijk wel de plek waar het moet gebeuren.” Hoe komen we tot een duurzame landbouwsector? En welke rol kan een bank spelen? Hij vertelt erover in deze podcast.

 • Directeur Croonwolterdros over innovatie: ‘Het zit niet zo zeer in techniek, maar in lef’

  Directeur Croonwolter&dros over innovatie: ‘Het zit niet zo zeer in techniek, maar in lef’

  21/11/2019 Duração: 21min

  Hotelkamers die data verzamelen, een energieneutrale tunnel en modulaire hoogspanningsstations. Het zijn slechts een paar voorbeelden van innovaties die nu plaatsvinden. Eugène de Roodt weet er als directeur van Croonwolter&dros alles vanaf. In deze podcast vertelt hij over ontwikkelingen, uitdagingen en kansen op het gebied van innovatie.

 • Twenty: Geconcentreerde shampoo-capsules met meerwaarde voor het milieu

  Twenty: Geconcentreerde shampoo-capsules met meerwaarde voor het milieu

  15/11/2019 Duração: 07min

  Een gemiddelde shampoo bevat circa 80 procent water. Onnodig gewicht en ruimtegebruik vinden Mirjam de Bruijn en Ilse Kwaaitaal van Twenty. Daarom ontwikkelen zij geconcentreerde shampoo-capsules die alleen de nodige 20 procent aan ingrediënten bevatten. Dat idee leverde hen de tweede prijs op tijdens de uitreiking van de ASN Bank Wereldprijs.

 • Ptthee: Biologische kruidenthee van Nederlandse bodem

  Ptthee: Biologische kruidenthee van Nederlandse bodem

  15/11/2019 Duração: 08min

  Winst voor de boer én verbetering van de biodiversiteit. Met hun biologische kruidenthee van Nederlandse bodem bieden Matthijs Westerwoudt en Daan van Diepen boeren een nieuw verdienmodel. Met dat idee wonnen zij de eerste prijs én de publieksprijs tijdens de uitreiking van de ASN Bank Wereldprijs.

 • CaffeInk: Inkt gemaakt van koffiedik

  CaffeInk: Inkt gemaakt van koffiedik

  15/11/2019 Duração: 08min

  Een circulaire oplossing voor koffie-afval door er inkt en plantaardige olie van te maken. Met dat idee won Eline Leising met haar team de derde prijs tijdens de uitreiking van de ASN Bank Wereldprijs.

 • Powerpeers over de energietransitie: ‘De rol van energiebedrijven gaat onherroepelijk veranderen’

  Powerpeers over de energietransitie: ‘De rol van energiebedrijven gaat onherroepelijk veranderen’

  02/07/2019 Duração: 30min

  Decentraal energie opwekken, elektrische auto’s als opslagbatterijen, peer-to-peer energiehandel: het zijn allemaal ontwikkelingen die aantonen dat de energietransitie steeds meer vorm krijgt. Maar wat moet er gebeuren om die transitie écht van de grond te krijgen? In deze podcast gaat DuurzaamBedrijfsleven hierover in gesprek met Raymond van Eck, managing director van Powerpeers. ‘De rol van energiebedrijven gaat onherroepelijk veranderen.’

 • Trailer Green Leaders by DuurzaamBedrijfsleven

  Trailer Green Leaders by DuurzaamBedrijfsleven

  26/04/2019 Duração: 46s

  Presentator Paul van Liempt spreekt vanaf mei in de Green Leaders podcast van DuurzaamBedrijfsleven wekelijks met een groene leider. Abonneer je alvast op dat kanaal zodat je geen enkel gesprek hoeft te missen! Ga daarvoor naar: https://soundcloud.com/greenleaders

 • ABN Amro over verduurzaming: “Als je moet rennen, ben je te laat begonnen”

  ABN Amro over verduurzaming: “Als je moet rennen, ben je te laat begonnen”

  20/11/2018 Duração: 37min

  Van de lancering van groene hypotheken tot duurzaam beleggen: Banken gaan aan de slag met duurzaamheid. Maar hoe maken zij echt impact? In deze podcast gaat DuurzaamBedrijfsleven hierover in gesprek met Richard Kooloos, directeur duurzaam bankieren bij ABN Amro. Hoe overtuigt hij zijn collega’s? "Ik zit op een veranderingsagenda. Zonder wrijving geen glans."

 • Erik Bunge, CEO Smurfit Kappa Benelux: Hoe duurzaam is papier en karton?

  Erik Bunge, CEO Smurfit Kappa Benelux: Hoe duurzaam is papier en karton?

  19/11/2018 Duração: 09min

  Wat doet Smurfit Kappa in de Benelux? En hoe duurzaam is het bedrijf? Erik Bunge, CEO Smurfit Kappa Benelux vertelt waarom duurzaamheid zo belangrijk is voor het bedrijf.

página 1 de 18

Informações: