Relasjonspodden Med Dora Thorhallsdottir & Kjersti Idem

Informações:

Sinopse

Relasjonspodden gir deg tips om hvordan du kan få det bedre med deg selv. Dora Thorhallsdottir og Kjersti Idem svarer på spørsmål fra lyttere og henter historier fra eget liv rundt små og store utfordringer knyttet til relasjoner.

Episódios

 • Minipodden #90 Bytte yrke i voksen alder

  30/01/2023 Duração: 18min

  Etter 34 år i helsevesenet har "Stine" egentlig mest lyst til å rømme landet. Hun har prøvd å søke nye jobber, men føler at hun må helt bort fra helsevesenet, som hun mener stort sett er underbemannet, uten lønn i stil til ansvaret. Hun er SLITEN, men hvordan klare å hente krefter til å begynne med noe nytt? Og det er jo skummelt!

 • #257 Swingers og happy ending

  26/01/2023 Duração: 59min

  "Stine" og mannen er på ferie, og hun har vært tydelig på at hun ikke vil på swingers klubb. Hun setter heller ikke pris på besøkene hans med happy ending hos massasjestudioer. Han er ikke særlig lydhør, og nå som hun har begynt å stå opp for seg selv byr dette på utfordringer. Svigerfaren til "Stine" bor langt unna, og blir sjalu når hun og familien tilbringer tid med hennes foreldre som bor i nærheten. På grunn av samvittighet overfor ham danser de litt vel mye etter hans pipe, og dette tærer på.

 • Minipodden #89 Veldig mange smurfer

  23/01/2023 Duração: 21min

  Datteren til "Mamma med høy puls" ble plutselig veldig syk, og det var skikkelig fare på ferde. Hun har vært utrolig redd inni seg og har lyst til å gråte, men bare presser gråten inn igjen. Hun føler at om hun gråter så vil ting gå galt! Er det normalt å bli slik?

 • #256 May divorce be with you

  19/01/2023 Duração: 51min

  Det er ikke så greit å begynne å ta plass i sitt eget liv... "MEG" skriver til oss: "Jeg har trent på å bruke personlig språk, jeg føler, jeg opplever osv. Så fikk jeg rett i trynet her om dagen :"Det er bare meg-meg-meg på deg for tiden"! "Sebra-Stine" vil gjerne sette seg i førersete i eget liv og gi gass! Hun synes det er på tide å slå ut håret og leve livet, men hun har en hudsykdom som gjør dette litt vanskelig. "Stine" er en av de mange som lurer på om det er rart at hun kan lide under et dårlig forhold til sin mor, når hun tross alt er over 40 år?

 • Minipodden #88 Trives best alene

  16/01/2023 Duração: 16min

  Stine er 50 år. Etter å ha bodd sammen med flere menn i løpet av livet, synes hun det er befriende å bo alene. Hvorfor oppleves single menn i femtiårene ofte umodne, mens mange damer faller til ro og trives alene?

 • #255 Vi "tok en Dora"

  12/01/2023 Duração: 58min

  Stine og Petter "tok en Dora" og klina med en gang de møttes på date. Det gikk fint, men nå vil de gjerne ha litt forebyggende tips. Mannen til Lise klarer han ikke å vise at han blir irritert eller sint. Derimot begynner han å le i stedet, og hun blir fly forbanna! Gifteklare Stine var alene med datteren frem til hun var 5 år gammel. Nå har hun og den nye kjæresten forlovet seg, men Stine frykter for hvordan datteren vil ta nyheten.

 • Minipodden #87 Laber gjennomføringsevne

  09/01/2023 Duração: 19min

  Stine: "Jeg eier ikke gjennomføringsevne! Eller viljestyrke! Jeg er sykt motivert. I en uke eller to. Også dabber det av". Noen som kjenner seg igjen?

 • #254 De "offisielle" sannhetene. Blæh!

  05/01/2023 Duração: 47min

  "Jeg som er 50 år kan vel ikke ha sex hele natten med en jeg knapt kjenner". Eller... hvordan var det? Jo, Stine. Det kan du. Det er mange som tror de trenger å leve livet sitt etter det de opp gjennom livet har lært er "sannheter". Men ofte er det bare gammelt ræl som vi ikke trenger å høre på lenger. "Sannhetene" kommer i ulike former og fasonger i dagens episode.

 • Minipodden #86 Haimusikken ljomer

  02/01/2023 Duração: 27min

  Mannen til Tine har ansatt en ung kvinne uten ansettelsesrunde, har begynt å trene sammen med henne og blir sint når Tine spør om den nye kollegaen også skal jobbe når han plutselig skal jobbe i helgen. Så lurer hun på: Synes dere jeg er sykelig sjalu? Eh... nei.

 • #253 Med vanlig hilsen

  29/12/2022 Duração: 56min

  Stine er hjemme med babyen sin og er usikker på: Er det jeg som er for følsom og hormonell etter fødselen, eller blir jeg utsatt for en type vold i nære relasjoner? Josefine vil gjerne ha tips til hvordan snakke med kjæresten om at menn helt fint kan (og bør) gråte når de har behov for det, når han er av den oppfatning at menn ikke griner? Om få uker skal Stine og Petter ha sitt første barn. Han legger opp til å være endel borte på grunn av trening og konkurranse, og hun er bekymret.... Og ellers: tusen takk for følget i året som gikk. Vi ønsker absolutt alle et digg nytt år i 2023!

 • #252 Juleforviklinger

  22/12/2022 Duração: 55min

  Stinene og Petterne har diverse utfordringer i forbindelse med julen. Noen er alene mot sin vilje. Noen vil egentlig helst unngå svigers, og andre orker egentlig ikke være sammen med noen i det hele tatt.... Det er ikke så greit med disse relasjonene generelt, og kanskje ikke i høytider spesielt. Men uansett: vi ønsker alle en så god jul som mulig!!!

 • Minipodden #85 Det du tror på stemmer

  19/12/2022 Duração: 16min

  Den eneste venninnen "Stine" har forstår ikke humor og ironi, og "Stine" må forklare alt og snakke med enkelt språk. De har ikke så mye til felles - trener sammen, men ingen dype samtaler. Hvordan får man venner som voksen?

 • #251 Ny sivilstatus i redaksjonen

  15/12/2022 Duração: 51min

  Æsj. Logistikken kom i veien for forholdet til Kjersti.... noe så kjipt... "Svigermor Stine" synes ofte de yngre kan tillate seg helt andre grenser enn generasjonen over. Er det innafor å kutte ut en svigerdatter? "Sara" nærmer seg 40 år, er høyt utdannet, tjener godt i en ansvarsfull jobb, har stort nettverk og mange givende fritidsinteresser. Men mannen i sitt liv har hun fortsatt tilgode å møte. Bør hun senke standarden? For "Stine" har det vært vanskelig å være mamma, fra dag én. Nå viser 8-åringen tydelig at han ikke har det så bra. Hun har det heller ikke bra - hvordan kan de komme seg ut av dette?

 • Minipodden #84 Spiser til det er tomt

  12/12/2022 Duração: 20min

  Selv om "Stine" har gjort om på mye, og fått det mye bedre i livet; sier gode ting til seg selv, syns selv hun er dritkul, morsom og helt latterlig god til så mye. Likevel spiser jeg hun som en hest og legger på seg hvis hun ikke følger med på hva hun spiser HELE TIDEN. Hva skal til for å endre det destruktive mønsteret?

 • #250 Der var hestejenta tilbake

  08/12/2022 Duração: 56min

  Aldri for sent å trekke frem hestejenta i seg! I hvert fall ikke hvis den gir deg gleeeeeeede! "Stine" er glad i julen, men venter barn med en mann som hater alt som er julerelatert. "Jente 36" lar seg påvirke av andres meninger i så stor grad at hun egentlig ikke har lyst til å dele noe lengre. Finnes det noe verktøy for å hjelpe henne på dette området? Etter et par år sammen begynner "Stine 33" å bli lei av at hun og kjæresten er så ulike når det kommer til ønsket om å ta neste skritt i forholdet. Hun er på nippet til å laste ned Tinder... Mannen til "Stine" tar tilbakemeldinger fra henne veldig personlig. De har det fantastisk ellers, men det å si fra når ting blir vanskelig - det er vanskelig.

 • Minipodden #83 Å være sin egen ribbe

  05/12/2022 Duração: 19min

  "Stine" har havnet i utroskap med eksen som dumpet henne for mange år siden. Samboeren er jo egentlig drømmedama, men det er det dårlig kommunikasjon, lite "kjæresteri" og sex. What to do?!

 • #249 Parallelle liv

  01/12/2022 Duração: 45min

  Samboeren til "Stine" har en eller annen form for tvangslidelse, og tilbringer gjerne 3-4 timer innelåst på badet en vanlig hverdag, av og til mer på fridager. Nå har det begynt å gå opp for henne at dette virkelig tærer på forholdet. "Stine" lurer på: Hvordan bli «sterk nok» til å kunne la ting passere, ikke la morens humørsvingninger styre hverdagen hennes, og stå bedre i at hun er sur og kjefter? Eksen hennes er ikke særlig tilstede for barna deres. Hvordan hjelpe barna med å ikke bli bitter ovenfor faren, som så godt som ikke viser interesse for dem og de har minimal kontakt?

 • Minipodden #82 Det skulle jo være uforpliktende...

  28/11/2022 Duração: 16min

  For et halvt år siden møtte "Stine" en fyr på Tinder som er i åpent forhold og kun ute etter sex og vennskap. De har utviklet et godt vennskap og har hatt den beste sexen i ever. All good, helt til følelser nå har dukket opp fra hennes side. Hun lever i en konstant limbo mellom å være lykkelig og tilfreds når de er sammen til å være trist og nedstemt ellers.

 • #248 Sex 0,4 ganger i året

  24/11/2022 Duração: 56min

  "Er det normalt at mannen min og jeg har hatt sex 4-5 ganger i løpet av de siste 11 årene? Og ingen ganger de siste 9?" Det lurer "Stine" på. Dagens andre "Stine" har begrenset kontakten med det hun opplever er sin narsissistiske mor. Hun lurer på hvordan hun kan stå i dette den dagen hun ikke har annet valg? "Tobias" er 14 år, og har et anstrengt forhold til en av kompisene sine. Hvordan få det til å bli mest mulig smooth, uten at noen av dem blir gærene eller veldig lei seg?

 • Minipodden #81 Mannen min er homofil? Eller?

  21/11/2022 Duração: 27min

  De har vært gift i 25 år, men det virker som at mannen til dagens lytter ikke har særlig stor interesse av verken henne eller andre damer. Menn derimot... Han ser mest filmer med gay karakterer, titter på menn og blir sjekket opp innimellom. Av menn. Er han homofil?

página 1 de 18